Saturday, 31 December 2011

Devastated!

Ahhhhh frustrated!!

I've been waiting for the whole year just to watch KBS Gayo Daejun lively, but what happened? My parents want to go ambik angin at SP la pulak!! And we came back at 11.30pm, just nice, the show was over. Damn!

I'm really frustrated! And now i have to watch it in Youtube, with all cuts here and there. Grrrr!! So devastated! Aaaaaa i want to watch it on TV!! i've checked the repeat time, but sadly i cant see any info saying they repeat the show :( :(

I've been waiting for A YEAR guys..A YEAR. But then, things always happened at anything i wait. Serious, it happened many times before.

Huuuuuu..when could i get the chance to watch it again? :(

Thursday, 29 December 2011

Blah bleh tak?

Rimas la wey kalau hr2 nk call nak mesej. Bleh tak jangan ganggu aku? Dah la call, aku kene dengar segala cite ko lak? Dah tu ko suke call tgh2 malam buta bila time aku nk tdo dlm kul 1 @ 2 pg. ko ingat aku suke ke? Aku dh mule rase nyampah la ni..pantang betul bile orang kaco aku tido, kaco idup aku dgn mesej2 & call ni..

Dah ar, ko g cari orang lain kalau nk sgt bercerita. Aku ni sabar je sbb igt jasa baik ko ari tu. Cis! kalau tau cmni, tobat aku x terima pertolongan ko tu.

Tuesday, 27 December 2011

Uwaaarrrrghhh!! Ko ade?

Pg td 1st meeting utk tahun 2012 kt SMK Batu Lapan. Dapat naskhah perancangan tahunan sorang sebijik. Ok, cool lg sbb certain2 part je yg dibincangkn & nmpak la byk jgak nama aku. Tapi bile aku belek2 balik 10 minit yg lalu......

Uwaarrrghhhh!!!

Kenape aku x perasan td??? banyak gile kot! aduh glemernye la aku smpai nk letak nama aku jd Jawatankuasa kat merata2 tempat..yg tahun 2011 pn aku rase x menang tangan dh, yg ni pulak?? mampussss!

First, aku kne mngajar B.Inggeris utk kesemua kelas SPM tahun depan. Ye, tepat sekali.
Second, mmg terkezut smpai nk tergolek cmpur rase haru biru bile tgk kelas yg aku pegang next year adalah KELAS 5 AMAL bersamaan dengan kelas 4 Amal tahun ni a.k.a kelas yg paaaaaliiingggg dibenci guru2 termasuk aku. Dan jugak kelas yg paling corot. OHHH WHYY???

Lagi, baaanyaaaak lagi bnde2 stres. meh cni aku list out.

1) Yg td tu la, ajar BI utk semua Form 5 & Form 2 ade jgak = 25 waktu
2) Guru kelas 5 AMAL (sadissssss)
3) Guru Nilam ( x ret2 nk tukar ke? huhuhu)
4) Penyelaras Headcount (Amek kaw!)
5) S/U Jawatankuasa Pengawas Sekolah (kenapaaaaa s/u????)
6) AJK RIMUP (rancangan integrasi murid utk perpaduan) adeyai
7) Guru Penasihat Persatuan Pengakap (mcm biase)
8) KETUA Guru Penasihat Persatuan B.Inggeris (ketua okeh, ketua! whyyyy??????)
9) Guru Rumah Biru (tapi dh mtk tukar nak rumah kuning sbb yg lepas aku rmh kuning)
10) Guru Bola Jaring 1 Murid 1 Sukan
11) Guru bertugas utk 6 minggu (normal kot?)

Ok, itu yg nmpak on paper ye. Yg x masuk paper, aku dh nmpak dh byg2..
1) Dh sah2 aku tetap S/U English Panel (sgt anti aku dgn pkataan S/U ye)
2) Choral Speaking coach
3) Kelas Tambahan (cnfirm kne sbb ajar SPM, spnjg tahun lak tuh)
4) oh ye, stiap kali exam, guru m/plajaran yg akan buat soalan kn?
5) memandangkan aku ajar Form 5, (SEMUA) semestinyela aku yg kne buat bengkel dan segala teknik mnjawab tu kan?

Oooohhhh aku xtau la taun 2012 taun yg best ke x..huhuhukkkk...................

** Somebody help me! **

Saturday, 24 December 2011

miss u :(

semalam..termimpi DIA..
dh lama tak jumpa..
dah dekat 9 tahun?
rinduuu :(

agak2 rindu tak dia kt aku?

Wednesday, 7 December 2011

GRRRRR!!!

Huhhh gerammm!!!

Apehal aku lak yg kne buat kire2 mnatang performance tu hah? Ape ke name tah..STK? tah lah! bncinyeeee!! Dari tadi, smpai skrg, i can feel my blood is boiling inside me. Huhh geram!

Tak boleh tengok org senang ckit. Time org free2 xde plak nk suruh. Ni bile nk tgk tv je, ade la yg nk disuruh2..helooo..aku pn ckgu la..keje aku yg mlambak2 b4 cuti tu aku x suruh org buat pun? buat sendiri smpai nk terjojol bijik mata tau tak! And aku mmg siapkan sume2 so that aku dpt bcuti dgn aman. Tapi nape lak aku kne buat keje tu? tu bukan keje aku..

Dan yang paling geram tu, dh aku disuruh buat keje die, die leh plak duduk dpn laptop, layan internet. Nk mngamuk pn x bleh, sbb die tuu....cube teka die sape? die bapak aku laaa!! aku gerammmmmmmm gile ni smpai skarang rase terbakar2..well u know mw la kan..aku ni mmg hot-tempered. Cume pndam je sbb dh die tu bapak aku..kang klu aku mngamuk, lain plak jadinye..tp tadi mmg dh rebel pn..smbil2 buat kire2 tu, aku hempas2 bagi dengar ckit. Geram betul lahh!

Cube bayangkan, bpuluh2 kot..bukan sorang dua yg aku kne kire..padahal die pn leh buat sndiri..ape gune dpt gaji tapi keje org lain yg buat? hishhhhh mmg x iklas gile aku tadi..setiap helai yg aku belek, makin lme makin panas je aku rase. Aku nk REHAT. This is my CUTI. so knape aku yg kne setelkn keje tu?? hah knape? dh bpe hari dh die duk bg keje..kalo nk mtk tolong tu, bg elok2 bleh tak? i'm not a kid anymore, got it?

Tak kire la bapak ke sape ke, skrg ni kte berada pada satu status yg sama, GURU. So keje anda, buatla sendiri. Dh mmg dibayar gaji kan?

* kurang ajar ke aku ni? well, aku x pndai nk mnipu.

Monday, 5 December 2011

think cook cook..

Betul ke ni?? Serius ke betul? hukhuk..i can't believe it myself..betul ke????? Aaaaaaaaaaaaaaaaaa........eottoke? hmmmm...........klu nk difikir2kan, aku rasa patut la jgak..tapiiii?? aku x percaya!!!

well, apa bleh buat..70% aku mmg rasa patut, tp 30% lagi, still unsure..........

hurmmmm...

Thursday, 1 December 2011